حسین الهکرم با ظاهر شدن در قاب تلویزیون، بار دیگر تلویحن حمله انصار حزباله به کوی دانشگاه تهران در تیر ۱۳۷۸ را تکذیب کرد.
برنامه «دیروز امروز فردا» گفتوگویی است که به صورت زنده از شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی پخش میشود. این برنامه که پیش از این نیز با دعوت از دریادار شمخانی و حسن عباسی توجه بسیاری را به تحرکات تازه صدا و سیما در دوران پس از اعتراضات خیابانی مردم جلب کرده بود این بار به سراغ یکی از بنیانگذاران گروه شبه نظامی انصار حزباله رفت.
حسین الهکرم که نام و چهرهاش تداعی کننده عناوینی چون لباس شخصیها و گروههای فشار است در پاسخ به مجری این برنامه میگوید: «در ماجرای کوی دانشگاه ما سه نوع خبرنگار داریم که در صحنه حضور داشتند مانند خبرنگاران صدا و سیما، خبرنگاران خارجی و خبرنگاران مطبوعات؛ همچنین در قشر دانشجو که عدهای مخالف، عدهای موافق و بعضی از دانشجویان بیتفاوت بودند در بین آحاد جامعه هم همینگونه مشاهده میشد که همه این گروهها شامل لباس شخصیها میشوند.»
الهکرم نه تنها سعی در تغییر مفهوم لباس شخصی دارد بلکه حداکثر برخورد حزباله با مردم را لسانی عنوان کرده و برخورد فیزیکی انصارحزب اله را انکار میکند
این بنیانگذار انصار حزباله، گروههایی که برخورد فیزیکی میکنند را شبه حزب الهی و نفوذی میخواند. الهکرم پیشتر نیز حمله انصار حزباله به کوی دانشگاه تهران را تکذیب کرده بود. این در حالی است که کارنامه این گروه که در بدو تاسیس مجوز فعالیتهای فرهنگی از وزرات ارشاد دریافت کرده است گویای حملههای فیزیکی متعدد به گردهماییهای اصلاحطلبان، سینماها و کتابفروشیهاست. مهمترین خاطره تلخی که از انصار حزباله وجود دارد ورود نیروهای این گروه به خوابگاه دانشجویان در هجدهم تیر ۱۳۷۸ است.
انصار حزباله در سالهای نخست دهه هفتاد خورشیدی با هجده پاسدار و بسیجی موجودیت یافت.
حجتالاسلام پروازی یکی دیگر از بانیان تشکیل انصار حزباله بعدها درباره تشکیل این گروه شبه نظامی گفت: «موسسان به سه گروه تقسیم میشدند. گروه وابسته به «ذوالقدر» که تعدادشان ۷ نفر بود. هفت نفر هم از طرف «عبدالهی» معرفی شدند و چهار نفر هم با «الهکرم» بودند.»
در سال ۱۳۷۴ داستانی با نام «و خدایان دوشنبهها میخندند» توسط انتشارات مرغ آمین منتشر شد. کتاب به زندگی سه دوست میپردازد که یکی از آنان در کودکی انحرافاتی داشته و بعدها به عضویت بسیج در میآید و راهی جبهه میشود. انصار حزباله در اعتراض به چاپ این کتاب دفتر ناشر را در خیابان کریمخان زند تهران آتش زد.
۱۶ اردیبهشت ۱۳۷۵ انصار حزباله به سینما قدس حمله کرد تا مخالفت خود را با نمایش فیلم تحفهی هند ساختهی محمد رضا رهتابی نشان دهد.
نهم آذر ۱۳۷۶ این گروه در مقابل سینما قدس اصفهان در اعتراض به نمایش فیلم آدم برفی دست به خشونت و برخورد فیزیکی با مشتریان گیشه زد.
۱۳ شهریور ۱۳۷۷ وزیران کشور و فرهنگ و ارشاد دولت خاتمی توسط انصار حزباله در مراسم نمازجمعه مورد ضرب و شتم قرار گرفتند
۲۲ اسفند ۱۳۷۸ سعید عسگر از اعضای انصار حزباله، سعید حجاریان از بنیانگذران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و از چهرههای معروف اصلاحطلب را ترور کرد. سعید حجاریان از آن زمان دچار اختلال شدید تکلمی شده است و بر روی صندلی چرخدار مینشیند. ضارب مدت کوتاهی در بازداشت به سربرد و سپس آزاد شد.
در سال ۱۳۷۹ فرودگاه خرمآباد به منظور جلوگیری از ورود عبدالکریم سروش و محسن کدیور به این شهر ، توسط لباس شخصیها بسته شد و با حمله به اردوی دفتر تحکیم وحدت دانشجویان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
با روی کار آمدن دولت محمود احمدینژاد، انصار حزباله آرام گرفت و الهکرم به عنوان یکی از چهرههای شناخته شده این گروه، بیستم فروردین ۱۳۸۶ به عنوان وابسته نظامی جمهوری اسلامی، تهران را به مقصد زاگراب ترک کرد و در سفارت ایران در کرواسی مشغول شد تا چند سالی از فضای سیاسی ایران دور نگه داشته شود، انصار حزباله اما تشکل خود را حفظ کرد.
الهکرم اردیبهشت امسال به تهران بازگشت و بلافاصله علیه محمدباقر قالیباف – فرمانده اسبق نیروی هوایی سپاه پاسداران و شهردار کنونی تهران – سخن گفت و او را به تبعید در فرانسه تهدید کرد. الهکرم با این جملات خطاب به شهردار تهران باری دیگر نام خود را زنده کرد: «شمایی که بر روی خون شهدا، خلبانی آموزش دیدید و یاد گرفتید، جایتان همان فرانسه است که میخواستید در ایرفرانس مشغول به کار شوید. آنجا دیگر نه زهرایی خواهد بود، نه شهادتی و نه سالگردی. اگر دست از این حرکات خود بر ندارید ما شما را به همان جا تبعید خواهیم کرد»
الهکرم امروز صاحب درجه دکترا در رشته علوم سیاسی شده است، در دانشگاه امام حسین – وابسته به سپاه پاسداران – تدریس میکند و باری دیگر نامش در جامعه ایران شنیده میشود.
+ فایل صوتی را بشنوید .
++ این نوشتار برای رادیو کوچه تهیه شد .